Estació Marçà/Falset – Tarragona (sortida mensual de febrer)

Tornen les sortides mensuals i, per DISSABTE 2 DE FEBRER, el Josep Suller ens proposa fer una sortida lineal, agafant el tren a Tarragona fins a l’estació de Marçà-Falset i tornar passant per algunes zones i serres fantàstiques que segur que agradaran moltíssim a tothom.

Agafarem el Tren que surt de Tarragona a les 7.38h i arriba a l’estació de Marçà-Falset a les 8.25h. Ens trobarem a l’estació de Tarragona a les 7.25h molt puntuals per poder comprar el bitllet (són 5,20 euros). Al tren hi ha capacitat limitada per a bicis i no ens donen permís per pujar-ne més de 20. Els que vulgueu venir, apunteu-vos el més aviat possible.

La ruta té 60km i uns 1100-1200 metres de desnivell positiu (heu de tenir en compte que gairebé la major part del desnivell es fa en els primers 30km). Surt un IBP de 122 (nivell físic ALT). La ruta és assequible per a qualsevol biker que surti regularment i estigui acostumat a fer desnivells similars. Anirem tranquilets, però no ens hem d’entretenir amb parades innecessàries per no arribar massa tard a casa.

La ruta no és apta per a gent que gairebé no surti en bici o que només faci sortidetes molt light i tranquiles, ja que si no… patirà molt i farà patir als demés.

La ruta té 2 pujades maquíssimes i mooooolt dures (amb rampes superiors al 20%). És ciclable al 100% i a banda d’aquestes 2 pujades dures (al Coll del Guix i al Coll de Mas d’en Cases), la resta és molt rodadora, combinant pistes de terra amb asfalt i amb unes vistes i entorn… que ens deixarà bocabadats (no us oblideu la càmera de fotos!!!). No hi ha cap corriol ni trialera.

És una ruta fantàstica, que ens permetrà conèixer una part del Priorat i la Serra d’en Jover i Llaberia, i algunes zones del Baix Camp que també són molt maques (la zona de les Saleres i el Coll Roig, Les Ferreteries, Barranc de Segures, etc. i alguns poblets fantàstics: Colldejou, Vilanova Escornalbou, Riudecanyes i el seu pantà, Borges del Camp, Maspujols, Castellvell, etc.)

RESUM DE LA RUTA:
Estació Marçà/Falset – Coll del Guix – Colldejou – Rifàs – Vilanova d’Escornalbou – Pantà de Riudecanyes – Montclar – Coll de Mas d’en Cases – Les Borges del Camp – Maspujols – Castellvell – Constantí – Tarragona.

Farem una parada a Vilanova d’Escornalbou (km 18), podem ser allí sobre les 10.30h, per esmorzar i carregar d’aigua. No pararem a cap bar. Porteu-vos entrepà o alguna cosa per menjar ràpid. La ruta es pot fer a ritme tranquil amb unes 4.30h de pedalada efectiva. Podem estar de tornada a Tarragona sobre les 13.30h (pot variar si hi ha imprevistos).

Si algú vol el track que seguirem, envieu un mail a jsuller@telefonica.net

Més informació i per confirmar assistència al fòrum de BttTarragona >