Boscos de Poblet (sortida mensual de novembre)

El proper 3 de novembre us proposem una sortida molt clàssica, pensada per a la gran majoria de simpatitzants de Btt Tarragona. Una sortida amb diverses posibilitats, sempre encaminades a passar-ho molt bé.

Quedem a les 8.15h al pàrquing de Poblet i, després de fer la foto de grup al monestir, a les 8.30h sortirem en direcció a a les Tres Creus (o Mola dels 4 Termes o d’Estats), passant per la Pena, amb una pujada de gairebé una hora (a ritme tranquil) fins arribar als plans de Sant Joan. A la part alta de la ruta (uns 45 minuts de la sortida), trobarem una font (la dels Boixets) amb aigua fresca i boníssima, per a proveir-nos… i continuar cap al Coll de la Mola (on podrem esmorzar o menjar la barreta) o si ho preferim podem arribar-nos fins a les Tres Creus, un lloc encisador per les seves vistes. Després farem el camí de tornada (amb alguna variant respecte a l’anada) i està previst arribar al punt de sortida (monestir de Poblet) al voltant de les 13.30h.

La ruta, la farem a ritme tranquil i per pistes en bon estat, ara bé, si algú ho desitja podem donar l’oportunitat de fer alguna variant opcional per algun sender més tècnic i a bon ritme, però amb la condició de retrobar-nos al cap d’una estona amb la resta del grup que continuarà anant a ritme tranquil.

La ruta, en total, suposa unes 3.30h en moviment (uns 35km i uns 750 metres de desnivell positiu acumulat). Cal portar-se el menjar i beguda, doncs no trobarem cap nucli habitat.Després de la ruta, tindrem l’oportunitat d’anar a una masia propera a Poblet (concretament a Milmanda, a uns 3km) i ens podrem fer un dinar a base de carn a la brasa i alguna “coseta” més i poder comentar la jugada al voltant de un bon àpat. El cost previst del dinar és de 15€ per persona.

Si voleu venir amb algun acompanyant que no vulgui anar en btt però tingui ganes de caminar una estona, ho podreu fer, doncs la Dolors podrà fer-vos de guia i des del mateix punt de sortida (a les 8.30h a Poblet) es farà una ruta a peu pel bosc de Poblet i fins a la Pena. Unes 3 hores de camí sense presses.

Si us voleu apuntar a la sortida en btt, al dinar o a la sortida a peu, podeu fer-ho al fòrum de Btt Tarragona >